Anlita en advokatbyrå innan du lånar ut pengar till kompisen

När man lånar ut pengar till en kompis tänker man kanske inte att det kan vara det sista man ser av slantarna. En advokatbyrå kan hjälpa dig med skuldebrevet.

Många tänker att det inte är så viktigt att upprätta ett skuldebrev när kompisen har lånat pengar av en. Tyvärr kan vänskapen få ett abrupt slut, speciellt när stora summor pengar är inblandade. Då kan det vara väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att få tillbaka de utlånade pengarna.

Många vet inte ens om att det finns något som kallas “skuldebrev” och än mindre vad det ska innehålla. Då är det inte så lätt att komma ihåg att det egentligen alltid ska upprättas ett sådant när någon lånar pengar. Utan skriftliga bevis är det svårt att hävda sin rätt.

En advokatbyrå kan hjälpa dig med skuldebrevet

Om du ska låna ut pengar till någon bör du därför alltid upprätta ett skuldebrev. Om personen som du tänker låna ut pengarna till inte vill underteckna eller gå med på villkoren är det ett skäl för dig att dra öronen åt dig. Det kan innebära problem för dig i framtiden, hur samarbetsvillig personen än säger sig vara.

Om du känner dig det minsta tveksam på hur ett skuldebrev ska vara utformat är det lämpligt att ta kontakt med en jurist som kan området, till exempel Advokatbyrå Salmi & Partners. När en advokat hjälper dig får du med alla detaljer och uppgifter som krävs för att skuldebrevet ska hålla.