Brandlarm bör ha hög prio hos fastighetsägare i Stockholm

Brandlarm i Stockholm ska finnas installerat i alla större fastigheter. Och det räcker absolut inte med en sådan liten brandvarnare som sitter i taket hemmavid.

Om du äger en större fastighet är brandsäkerhet en fråga som borde stå högt upp på prioriteringslistan. Och nej, det räcker inte med att sätta upp sådana där vita plastpuckar du har i taket hemma i villan. När det kommer till brandlarm för en stor fastighet med flera verksamheter i krävs det betydligt mer komplicerade system än så.

Brandlarm är dessutom bara en del av det övergripande brandsäkerhetssystem som behöver finnas på plats i större fastigheter. Det här är inte ett område där du som fastighetsägare bör fixa allt själv – för att få ett fungerande brandsystem på plats behöver du anlita en expert.

Brandlarm installeras av certifierade larmföretag

Kanske undrar du vem som kan installera brandlarm i Stockholm? I alla fall borde du undra det, om det är så att du inte har något fungerande brandlarm på plats i någon av fastigheterna du äger. Om du har ett inbrottslarm installerat, kan du faktiskt vända dig till samma firma som installerade det larmet. Många larmföretag är certifierade för flera olika typer av larm.

Det är dessutom viktigt att du ser till att teckna avtal för löpande underhåll, service och kontroller. Ett brandlarm som fungerar är mycket bättre än ett som inte gör det, och hur ska du veta om larmet fungerar om ingen kontrollerar det? När det börjar brinna är det ju lite för sent för att få funktionen bekräftad. Rådgör med larmföretaget om vilket serviceavtal som kommer passa din fastighet bäst.