Flyttfirma Stockholm – välj rätt partner 

Ett problem som man ser i flyttbranschen i allmänhet, men i synnerhet i Stockholm är att det finns många oseriösa aktörer. I stort sett så kan ett gäng killar skaffa en större bil och kalla sig för en flyttfirma i Stockholm. Det bör man som kund vara medveten om. 

Även om du vill ha en väldigt enkel och smidig flytt och väljer att anlita en flyttfirma i Stockholm så måste du vara på tårna och säkerställa att den partner du anlitar är kunnig och skicklig nog att kunna hjälpa dig. 

Tyvärr ser man att många av de dagliga flyttar som äger rum i Stockholm blir fyllda av konflikter mellan utförare och beställare. Saker går sönder, det drar ut på tiden, notan blir högre än överenskommet och föremål försvinner – allt detta leder till tvister och ärenden som kan hamna hos exempelvis ARN. 

Tips för att hitta rätt flyttfirma 

Det vill man naturligtvis undvika – och vi ska hjälpa dig med detta. Vi tänkte här nedan ge några tips kring hur du ska säkerställa att den flyttfirma i Stockholm du anlitar håller en god kvalitet och kan hjälpa dig med en trygg och säker flytt. Tipsen ser ut som följer: 

  • Trafiktillstånd. För att få bedriva en flyttfirma så krävs ett trafiktillstånd. Det är ett måste för att man ska få – mot betalning – frakta möbler till sina kunder. Kolla alltid detta innan. Chockerande nog så räknar man kallt med att över hälften av de flyttfirmor som finns i Sverige saknar detta tillstånd. Det säger en hel del om vikten av en kontroll! 
  • Försäkring. Se alltid till att den flyttfirma i Stockholm du anlitar arbetar under försäkring och att de tar ansvar om någonting år sönder. 
  • Referenser. Var noga med att be om referenser att ringa – och se till att läsa omdömen på nätet. Inga referenser – inget jobb hos dig, så kan man faktiskt sammanfatta det.