Rörmokare för röriga saker

Det är minst sagt rörigt när man ser alla rören som går i väggarna. Rör till både vattenledningarna och avloppet. Detta ser ut som en hel djungel för den okunnige, men är väldigt intressant.

Åh nej, stopp i avloppet igen. Hoppas grannen orkar med ytterligare en omgång med att hämta vatten och låna ut toaletten. Att gå på toa utomhus kommer inte på fråga, och man kan ju gärna inte ta en hink, eller hur? Telefonen går varm till olika rörmokare, men ingen kan komma ut förrän först imorgon. Utan vatten och avlopp är en dag väldigt lång. Några försök till får göras, ös på med kokande vatten, i med avloppslösande. Med väldigt stor tur kanske man får bort stoppet. Efter flera liter kokande vatten som inte rinner ner erkänner man sig besegrad. En rörmokare, det är vad man behöver.

De löser upp problemen

Gamla goda husmorstips, i många år har dessa varit oss trogna och funkat. Här kommer några man kan använda sig av vid stopp. Det sägs att salt ska vara bra mot stopp, så även ättika, vinäger, bakpulver och bikarbonat. Sedan har vi givetvis det man kan köpa i affären också. Som rörmokare använder man sig inte riktigt av dessa saker. Där har man istället hjälp av kameror där man kan se stoppet. De kan även spola med riktigt hett vatten med hård och snabb stråle. Ett annat knep är att göra så det blir som en vakuumförpackning, man tömmer alla systemen på vatten och drar då med sig stoppet. Mer om rörmokare hittar du här: stockholmsrörmokare.se