Viktigt med regelbundna tandläkarbesök

Bra och friska tänder är en viktig förutsättning för en god livskvalitet. Men för att säkerställa munhälsan är det bra att man regelbundet går till tandläkare eller tandhygienist.

De flesta vet att det bästa är att regelbundet gå till tandläkaren. Men ändå är det många som skjuter upp besöken eller inte går alls. En del för att de tror att det kommer att bli dyrt och hellre lägger pengarna på annat. Andra för att de känner obehag och är rädda för att gå till tandläkaren, medan några faktiskt inte har råd.

Anledningen till att vi helst ska gå till tandläkaren regelbundet är för att undvika stora problem och för att hinna åtgärda felen innan det är för sent. Regelbunden tandvård i Solna är också billigare eftersom man ofta kan undvika stora kostsamma behandlingar. Det är också ett måste om man vill kunna behålla sina permanenta tänder livet ut.

Rädd för att gå till tandläkaren

Förr i tiden gick man bara till tandläkaren då man hade tandvärk och då fanns det inte heller så mycket att göra förutom att dra ut tanden. Men så är det inte längre och idag behöver man inte alls vara rädd för att gå till tandläkaren. Tekniken har utvecklats och en behandling ska inte göra ont. Men känner man oro inför ett tandläkarbesök ska man berätta detta då man bokar tiden. De flesta tandläkare är specialutbildade för att kunna behandla tandvårdsrädda. Ibland kan det också hjälpa att ta med sig någon som man känner sig trygg med.